Flotări la paralele, un exercițiu executat doar cu greutatea corpului, este foarte la îndemână și cât se poate de eficient pentru antrenarea tricepsului și a pieptului. În funcție de înclinația corpului, poate pune emfază ori pe triceps, ori pe piept, însă în oricare din cele două variante lucrează ambele grupe musculare.

FLOTĂRI LA PARALELE – varianta pentru triceps

Prinde câte o bară a aparatului cu paralele și cu brațele perfect întinse susține-ți corpul în aer. Deja ar trebui să simți tensiunea în triceps. Aceasta va fi poziția de start.
Inspirând, flexează-ți brațele și lasă-te în mod controlat în jos. Ține spatele drept și coatele apropiate de corp pentru o izolare cât mai bună a tricepsului. Oprește-te atunci când ajungi cu coatele la un unghi de 90 de grade.
Expirând, împinge-te în sus folosindu-te de forța tricepsului pentru a reveni la poziția de start.
Execută mai multe repetări în funcție de tipul de antrenament urmat.

Rutină exercițiu
FLOTĂRI LA PARALELE – varianta pentru piept

Prinde câte o bară a aparatului cu paralele și ridică-te, întinzând brațele la fel ca la varianta pentru triceps. Aceasta va fi poziția de start.
Inspirând, flexează-ți brațele și lasă-te în mod controlat în jos, cu trunchiul înclinat la un unghi de 30 de grade și coatele ușor depărtate de corp. Dacă vei avea postura corectă, vei simți o tensiune în pectorali.

Expirând, împinge-te în sus folosindu-te de mușchii pectorali pentru a reveni la poziția inițială. Încordează cât poți de mult pieptul timp de o secundă când ajungi la poziția de start
Execută mai multe repetări în funcție de tipul de antrenament urmat.

Variații ale exercițiului
FLOTĂRI LA PARALELE

Dacă nu ești obișnuit cu acest exercițiu și nu ai destulă forță pentru a-l executa, roagă un partener să îți susțină picioarele.
Pentru cei mai avansați, există varianta în care poți agăța discuri de greutate de o centură purtată la brâu.

Grupele musculare antrenate de exercițiul
FLOTĂRI LA PARALELE

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.